In memoriam André Lauckhart

Het bestuur van de EFTA Benelux heeft met grote verslagenheid kennisgenomen van het overlijden van haar bestuurslid en een van de drijvende krachten achter de Technische Commissie André Lauckhart.
André was sinds 2019 lid van ons bestuur en was gedurende vele jaren een gepassioneerd ambassadeur van flexo als toonaangevende druktechniek voor verpakkingen in de Benelux, met name in het smallebaan domein vanuit zijn bedrijf Flexo Vision. Als ‘wandelende encyclopedie’ deelde hij met grote toewijding en onbaatzuchtig zijn kennis en netwerk ten bate van de algemene ontwikkeling van flexo. Samen met oud-bestuurslid Henk Edzes was hij de drijvende kracht achter de lancering van de Technische Themadagen waarvan afgelopen voorjaar nog de geslaagde lancering plaatsvond. Henk karakteriseerde André als “bevlogen, deskundig zowel praktisch als theoretisch, gewaardeerd door klanten en drukkers, old school maar toch modern, eigenwijs. André stond voor zijn mening, hij was sympathiek en gewoon een aardige vent. Ik ga hem missen, hij kon mij nog zoveel meer leren!

We wensen de nabestaanden van André veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies en zullen tijdens de ALV van 7 november a.s. op passende wijze bij diens overlijden stilstaan. De begrafenis heeft in besloten kring plaatsgevonden. Namens de familie nodigt het bestuur de leden die André hebben gekend uit om een briefkaart met persoonlijke herinneringen toe te sturen aan het EFTA-secretariaat. We zullen zorgen dat deze bij de familie terecht komt.

Namens het bestuur richt Dirk Goethals zich hieronder een laatste keer tot André.

André Lauckhart,

Je was een man met een ongekende passie voor je vak.
Je noemde jezelf een ‘vakidioot’, en de daaropvolgende glimlach sprak altijd boekdelen.
Een glimlach die je zo eigen was en die we nooit zullen vergeten. Je was uitgegroeid tot een begrip in de grafische industrie.
Met je uitgebreide kennis stond jij je klanten altijd met raad en daad bij, vaak doorspekt met een vleugje eigenwijsheid.
Diezelfde eigenwijsheid die ook de flexodrukkers kenmerkt, waarvoor jij je dagelijks met hart en ziel inzette.
Je had net zo goed André Goedhart kunnen heten, want wie eenmaal in je hart zat, was een vriend voor het leven.

Ook de EFTA zat in je hart en we konden altijd op je rekenen. 
Jouw bijdragen als bestuurslid en als drijvende kracht de bij de technische commissie zullen we hard missen.

We nemen in jou afscheid van een bijzondere man, geliefd door vrienden en familie, en een wandelende encyclopedie voor onze grafische industrie.

Rust zacht André.

Vragen? Neem contact met ons op >>