EFTA Technische Themadag 2024: Een Inspirerende Dag over Extended Color Gamut in Breda

Geplaatst op:

De allereerste EFTA Technische Themadag, gehouden bij Van der Vlak in Breda op 25 april 2024, was een groot succes en bracht een diverse groep van rond de 50 professionals uit de flexografische industrie bijeen. Het evenement, georganiseerd door EFTA-Benelux, bood een platform voor inzichten, netwerken en discussies over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Extended Color Gamut (ECG).

EFTA Technische Themadag 2024: Een Inspirerende Dag over Extended Color Gamut in Breda

Den Haag, 2 mei 2024 — De allereerste EFTA Technische Themadag, gehouden bij Van der Vlak in Breda op 25 april 2024, was een groot succes en bracht een diverse groep van rond de 50 professionals uit de flexografische industrie bijeen. Het evenement, georganiseerd door EFTA-Benelux, bood een platform voor inzichten, netwerken en discussies over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Extended Color Gamut (ECG).

De dag begon met een boeiende opening door de voorzitter van EFTA-Benelux, die de toon zette voor wat een informatieve en inspirerende dag zou worden.

Weinand van Kesteren van Verpakkingsindustrie Veenendaal (VIV) gaf een inspirerend overzicht van de voordelen die "Smart Digital Flexo" heeft gebracht in hun dagelijkse productie van een gevarieerd assortiment verpakkingen. Zijn presentatie benadrukte de efficiëntie- en kwaliteitsverbeteringen die door deze technologie mogelijk zijn gemaakt.

Jan Duffhues nam het stokje over met een lezing over kleurcontrole en het belang ervan bij het consistent houden van verpakkingen in de retailmarkt. Zijn presentatie maakte indruk door de diepgang van kennis en de praktische toepassingen die hij deelde.

Het evenement kreeg een internationaal tintje met de komst van Dr. Kai Lankinen uit Finland, die sprak over de voordelen van Extended Color Gamut. Zijn presentatie gaf een duidelijk inzicht in de milieuvoordelen en de standaardisatiemogelijkheden die ECG-printen biedt, wat ook aansluit bij de huidige trends van duurzaam produceren.

Dan Pulling van Hybrid Software deelde vervolgens zijn inzichten over de softwaretechnologie die nodig is om Extended Color Gamut te implementeren. Zijn uitleg was een eye-opener voor velen in het publiek, waardoor ze zich realiseerden welke mogelijkheden er voor hen lagen.

Een van de hoogtepunten van de dag was het panel met alle sprekers, aangevuld met Sandra Schörn, Print Development Specialist bij Friesland Campina, een bekende expert in de sector. Tijdens deze sessie kregen deelnemers de kans om direct vragen te stellen en ideeën uit te wisselen. Het was een interactief en leerzaam moment dat de deelnemers enorm waardeerden.

Het evenement sloot af met een informeel netwerk moment, waar deelnemers de kans kregen om met elkaar in gesprek te gaan en nieuwe connecties te leggen. De sfeer was energiek en positief, wat getuigt van het succes van de dag. De organiserende instantie, EFTA-Benelux, heeft bewezen dat innovatie en samenwerking de sleutel zijn tot groei in de flexografische industrie.

Terug naar het overzicht

Vragen? Neem contact met ons op >>